četrtek, 31. marec 2016

ROŽNATI PLANET

ROŽNATI PLANET



Ko je na zemlji noč, je na majhnem, Ljubkem planetu dan. Ko je Sonce najvišje na nebu,, takrat nebo zažari v prelepi rožnati barvi. Prav zato mu tudi pravijo Rožnati planet.

Tam ljudje nikoli povsem ne odrastejo. Radost jim vedno sije iz oči. in laž jim je tuja. V tovarnah namesto njih delajo robot. zaposleni so le prodajalci, ki ponujajo blago:.

Nekega dne pa jim je nasmeh zamrl ob gledanju televizijskega programa. To so bili posnetki z našega planeta - planeta Zemlje. 

V neki deželi je vojna. Orožje je bruhalo smrt vsepovsod.
Najbolj jih je osupnil pogled na majhno deklico s punčko v rokah. Neutolažljivo je jokala, saj je izgubila starše.

Takoj so staknili glave in se pogovarjali, kako bi deklici pomagali. Sklenili so, da jo bodo poiskali in jo pripeljali v svoje mesto.

Pripravili so najhitrejšo ladjo, s katero so poleteli proti Zemlji. Ko so se ji približali, so zmanjšali hitrost, saj niso vedeli, kje naj deklico sploh iščejo.

Našli so jo vrh nekega griča; zagledali so jo kako sedi skrita za cerkvenim zidom in spi. Bližala se ji je mlada žena z dojenčkom v naročju, vsa bleda in prestrašena.

Ladja je pristala nedaleč stran. Eden od njih je stopil k nesrečnicama, mlada mati pa mu je rekla:
»Bežite,, drugače vas bodo pobili kot nas!« 

»Ne bojte se. Pojdite z nami. Rešili vas bomo!« Reče prebivalec Rožnatega planeta. Dvignil je spečo deklico, prijel ženo za roko in stekel z njima proti ladji.

Komaj so se vkrcali in zaprli vrata za seboj, so že zagledali nekaj vojakov, ki so tekli proti njim z_naperjenimi puškami. Z' bliskovito naglico so poleteli v nebo in poleteli nazaj proti domu.

Kmalu pa so opazili, da jih Zemljani zasledujejo. Povečali so hitrost in ko jih niso več videli na radarskem zaslonu, so odstranili zaponke, ki so držale gumijasto vodljivo kopijo,. ki se je odlepila od matične ladje in se napolnila z zrakom. 

Tujci so jih kmalu dohiteli, a namesto ene, so zagledali dve ladji. Katera je prava? To je bil zanje zdaj najhujši. problem,.. Ladji sta zdaj krenili vsaka v svojo smer. Zemljani so izbrali kopijo, ki je res krenila proti rožnatemu planetu. Še preden se mu je povsem približala, je bliskovito spremenila smer.

Zbegani zasledovalci niso vedeli kje so, saj jim je ladja v trenutku izginila izpred oči. Vrteli so se v krogu im se nazadnje odločili, da bodo obkrožili planet. Odkrili pa niso nič otipljivega, saj je bila ladja že v svojem pristanišču,, mati z dojenčkom in mala deklica pa pri dobrih ljudeh.

»Kako to, da si pobegnila z dojenčkom z doma?« so jo spraševali.

»Mož mi je izročil načrt s sporočilom, da nameravajo napasti tudi vaš planet. Če bi ga vojaki dobili pri meni, bi ubili mene in otroka, moža pa so, žal, ujeli Sploh ne vem, če je še živ…« Zajokala je.

Ko so prebivalci Rožnatega planeta videli načrt, so se zgrozili, a niso postali panični. Takoj so vedeli, kaj morajo storiti, da odženejo napadalce, potem pa na Zemlji uničijo vso orožje.

Nekega dne sta se mala deklica in mati s sinkom sprehajali po lepem gaju. Zdrznili sta se, ko sta visoko na nebu zagledali rakete, ki so obkrožale Rožnati planet.
»Napadalci so že tukaj!« Sta kriknili obe hkrati 

Ko so meščani to slišali, so o tem obvestili vesoljsko bazo. 

Ladje pa so bile že v zraku. Pritihotapile so se napadalcem za hrbet. Iz odprtin na spodnji strani ladij so usmerili proti njim močan zračni tok, ki jih je odnašal proč. Podili so jih proti Zemlji.

Ko so bili že globoko v Zemljinem ozračju, so se možje v raketah šele zavedli, da jim podvig ni uspel. Napotili so se proti matični bazi.

Tedaj pa se je nebo stemnilo... 

Na sto tisoč ladij z Rožnatega planeta je drvelo naravnost proti Zemlji.

Ko so generali z Zemlje videli, da napad na Rožnati planet ni uspel, so proti njim izstrelili vse mogoče izstrelke, so se v hipu spremenili v velike šopke rož.
Poleteli so z bombniki in lovci, a vse orožje, ki so ga nosili, se je v čudovite cvetlične kreacije.

Nato so se Rožnatki spustili tik nad Zemljo. S svojimi občutljivimi senzorji so odkrili še tako skrita skladišča orožja. Vse so uničili. 

Tudi tovarn za izdelavo orožja ni bilo več. Rožnatki so jih spremenili v tovarne za izdelavo naravnih zdravil i zdrave hrane.

Tako je na Zemlji za vedno zavladal mir.

Sarayna Delfina



Ni komentarjev:

Objavite komentar